Nye gulvvarmeplader fra NORDIC

- hurtig reaktionstid, hurtigt montering, stor energibesparelse

De senere års udvikling af gulvvarme er gået fra varmeslanger støbt i beton til lette gulvvarmeplader, der hurtigt fordeler varmen. Det er med til at reducere energiforbruget og giver dig som forbruger en mindre varmeregning.

De nye gulvvarmeplader fra NORDIC kan regulere gulvvarmetemperaturen på blot 30 minutter. Det sparer energi og samtidig er de lette, hurtige og billigere at montere.

 

Udviklet af nordiske universiteter

De nye gulvvarmeplader fra NORDIC er udviklet i tæt samarbejde med de tekniske universiteter. Holdet fik til opgave at udvikle det perfekte gulvvarmesystem, både i forhold til energiforbrug og montering. Derfor er den nye serie af gulvvarmeplader udviklet til at kunne regulere temperaturen hurtigt – det giver god mulighed for natsænkning og løbene regulering, hvilket betyder en langt lavere varmeregning. Princippet bag udviklingsarbejdet er at varmeslangerne ligger tæt på det nye gulv, og mindre afstand mellem varmeslangerne og en mindre rør dimension end tidligere.

Reaktionstid på blot 30 minutter

Gamle gulvvarmeanlæg, der er baseret på varmeslanger indstøbt i beton, har ofte en reaktionstid på 24 timer. De nye NORDIC systemer skærer reaktionstiden ned til kun 30 minutter. Derfor kan en rumtermostat let regulere varmeforbruget løbende – f.eks. når solen i løbet af dagen giver en naturlig opvarmning. Eller når der er mange mennesker i rummet. Termostaten kan regulere varmeforbruget løbende, derved sparer forbrugeren på varmeregningen og nyder godt af et langt bedre indeklima.

Én plade klarer det hele

NORDIC nye gulvvarmeplade har aluminiumvarmefordeling på hele pladen og har samtidig et vendespor integreret i alle plader. Dermed skal du nu kun bruge én pladetype under arbejdet. Pladerne passer til varmeslanger på 12, 16 og 20 mm. De måler 120x60 cm (0,72 m²), leveres bukket i et handy mål på 60 x 60 cm og vejer under 1 kg. Alt dette er med til at gøre monterings-arbejdet både nemmere og hurtigere end før.

Kan bruges til alle gulvtyper

NORDIC gulvvarmeplader er produceret i XPS 350, der har en høj trykstyrke 35 t/m². Til forskel til andre løsninger i EPS har XPS en betydelig bedre langtid trykstyrke. Dette har stor betydning for gulve der udsættes for belastning. XPS har en minimal fugtopsug i forhold til EPS og derfor forberedt til løsninger med både køling og varme. Derfor kan man lægge alle typer gulve umiddelbart ovenpå gulvvarmepladerne: fliser, klinker, natursten, parket og laminatgulve. Sildebensparket limet til en gulvplade, ja selv tynd beton kan ud støbes som et råt og moderigtigt ”New York” gulv.

Særlig tynd udgave til renoveringer

Ved renoveringsopgaver i ældre boliger er højden ofte en betydelig udfordring. Til disse opgaver fås NORDIC gulvvarmepladerne i en særlig type, der kun er få mm tykkere end varmeslangen – altså 16 mm i højden til 12 mm varmeslanger og kun 19 mm i højden til 16 mm varmeslanger. Standard tykkelse er 25 mm.

Velegnet til alle energiformer også lavenergi

Unikt for NORDIC er gulvvarmepladernes evne til at udnytte varmen fra lavenergisystemer, som jordvarme, solvarme og varmepumpesystemer, hvor fremløbstemperaturen kan holdes helt nede på 30 - 35 grader mod 50-60 grader i traditionelle radiatoranlæg.

Nordic gulvvarmeslanger - altid 5 lags

Ved gulvvarme installationer uden støb er det altid vigtigt at anvende 5 lags gulvvarmeslanger. Så undgår man knirkelyde når termostaten slår til og fra. Med kun en lille ekstra udgift fra 3 lags slanger til 5 lags gulvvarmeslanger får man et langt bedre resultat.

Den hurtige reaktionstid øger komforten og minimerer samtidigt energiforbruget