NORDIC gulvvarmeplader er VVS'eres foretrukne valg


Nye gulvvarmeplader fra NORDIC

- hurtig reaktionstid, hurtigt montering, betydelig energibesparelse

De senere års udvikling af gulvvarme er gået fra varmeslanger støbt i beton til lette gulvvarmeplader, der hurtigt fordeler varmen. Det er med til at reducere energiforbruget og giver en mindre varmeregning. De nye gulvvarmeplader fra NORDIC kan regulere gulvvarmetemperaturen på blot 30 minutter. Det sparer energi og samtidig er de lette, hurtige og billigere at montere.

 

Én plade klarer det hele

De nye gulvvarmeplader fra NORDIC har aluminiumvarmefordeling på hele pladen og har samtidig et vendespor integreret i alle plader. Dermed skal du nu kun bruge én pladetype under arbejdet. Pladerne passer til varmeslanger på 12, 16 og 20 mm. De måler 120x60 cm (0,72 m²), leveres bukket i et handy mål på 60 x 60 cm og vejer under 1 kg. Alt dette er med til at gøre monteringsarbejdet både nemmere og hurtigere end før.

Vigtig information

NORDIC gulvvarmeplader er det nyeste gulvvarmesystem med en ALT-I-EN løsning. Du behøver kun en plade til at løse din gulvvarme opgave. Pladen indeholder vendespor + ekstra spor til fremløb samt aluminium varmefordelings belægning på hele pladen. NORDIC gulvvarmepladerne er produceret i XPS 350 med en ekstra høj trykstyrke på 35 t/m² tillader næsten alle typer overgulve:

  • Trægulv
  • Laminat
  • Parketgulv
  • Sildebensparket
  • Fliser/klinker
  • Natursten
  • Støbt gulv, m.v.

Temperaturbestandighed: -20°C til 50°C. Under hele installationen (gælder frem til hele gulvet er færdigt) skal pladerne have en temperatur på min. 10°C. NORDIC gulvvarmepladerne kan lægges på stort set alle typer af bærende gulvkonstruktioner, som har jævn og ensartet overflade. Skal NORDIC gulvvarmepladerne lægges på eksisterende flise eller klinkegulv, så skal disse rubbes og primes for at give en optimal vedhæftning.

Vær specielt opmærksom på, at underlaget skal være helt rent og fri for olie, fedt, voks og lign, Det skal være fast uden løs gips, cementslam og krakeleringer. Hvis underlaget er stærkt sugende, anbefales det at prime. Der skal primes i alle tilfælde hvor dette anses nødvendigt, for at opnå bedst mulig vedhæftning til det bærende underlag, som f.eks. på gammel beton, gipsplader og træunderlag.

Installationsvejledning

Undergulvet skal være bærende, fast, jævnt og stabilt før montage påbegyndes. Er undergulvet ujævnt skal det rettes op med valgfri flydespartel, før udlægningen påbegyndes. Gulvvarmepladerne til 16 mm varmeslanger er i to højder 19 mm og 25 mm.

16 mm gulvvarmeslange benyttes ofte til gulve under 100 m² og er den mest anvendte til bolig formål samtidig giver det den bedste varme fordeling.

Pladerne til 20 mm slanger er primært til arealer større end 100 m².

Brug altid 5 lags gulvvarmeslanger, da disse giver det bedste resultat og er med til at forhindre knirkelyde i gulvet. (Se NORDIC gulvvarmeslanger)

Udlægning af pladerne

Udlægningen er meget enkelt.  Når første række når væggen, skæres NORDIC pladerne således, at vendespor er op til væggen. Pladen, som bliver tilovers, bruges i næste række. Ved tilskæring af NORDIC pladerne anvendes en hobbykniv. NORDIC gulvvarmepladerne kan udlægges flydende, når overgulvet ligeledes udlægges flydende. Sporene i NORDIC gulvvarmepladerne har en smart Ω form og holder på gulvvarmeslangen efter et let tryk. Vendespor er i alle plader og klargøres let med en hobbykniv som vist.

Husk: Der kan lægges NORDIC gulvvarmeplader på hele gulvet men undgå gulvvarmeslanger under køkkenskabe og andre faste skabe og installationer.

For at opnå en bedre akustik ved parket og laminat gulve anbefaler vi et gulvunderlag. 

Overgulv af parket/laminat

I de tilfælde, hvor der skal lægges parket eller laminatgulv, kan der udlægges en trinstøjdæmpning for bedre akustik (evt. NordicFlex gulvunderlag på 1,6 mm). Ved limede gulve som fx stavparket/sildeben limes /mekanisk fastgøres gulvvarmepladerne til undergulvet.

Overgulv af tæppe eller vinyl

Ved overgulv som tæppe eller vinyl skal der først udlægges en trykfordelende plade.   Her kan bruges 12 mm gulvspån eller tilsvarende på NORDIC Gulvvarmepladerne. NORDIC gulvvarmeplader kan anvendes sammen med de fleste fabrikater af overgulve og til de fleste typer undergulve. Vi anbefaler altid, at man kontakter leverandøren for rådgivning og support omkring korrekt opbygning.

Overgulv af klinker eller fliser

Fliser eller klinker kan trygt lægges på NORDIC gulvvarmeplader. Gulvvarmepladerne limes fast til undergulvet. Ved limning, kan fliseklæb anvendes. Der er lagt fliser direkte på disse plader i mange år med flot resultat. Trykstyrken på pladerne er ≥ 35 t./m². Følg altid anvisningerne fra fliseklæb leverandøren og brug primer på gulvvarmepladerne før klæbning. Når underlaget er stabilt trægulv og overgulvet skal være fliser skal gulvvarmepladerne i tillæg til limning, mekanisk fastgøres til undergulvet. Her anvendes 4 x 50 mm undersænkede skruer. Der skal bruges ca. 20-30 skruer pr. plade.

Ved flisemontering rengøres og primes pladerne før fliseklæb påføres

Vådrumsmembran på Nordic gulvvarmepladerne

Bruges NORDIC gulvvarmepladerne i forbindelse med vådrum, skal der udlægges et afretningslag i tykkelse af minimum 12 mm. Afretningslaget skal hærde før videre behandling, se fabrikantens vejledning. Derefter monteres en godkendt vådrumsmembran. I vådrum skal gældende regler og lovgivning for vådrumstætning altid følges.

OBS! Alle fuger der anvendes i forbindelse med NORDIC gulvvarmeplader skal være af typen beregnet til gulvvarme. Vi anbefaler, at man kontakter sin leverandør af fliseklæb og fuger for rådgivning.

Hvis der støbes oven på NORDIC Panel pladerne, skal der først primes. Når gulvet skal være fliser, skal større gulvarealer opdeles med dilatationsfuger i felter som ikke overstiger 40 m².

Bestil produkter

Besøg vores webshop for at se og bestille vores produkter. 

Har du spørgsmål til montering og installation er du velkommen til at kontakte os.

Den hurtige reaktionstid øger komforten og minimerer samtidigt energiforbruget