Nordic gulvvarmeplader er arkitektens foretrukne valg


Fremtidens gulvvarme

- hurtig reaktionstid, energibesparende, større arkitekttonisk frihed, og kommer fra Nordic

De senere års udvikling af gulvvarme er gået fra varmeslanger støbt i beton til lette gulvvarmeplader, der hurtigt fordeler varmen. Det er med til at reducere energiforbruget. Dette gør Nordic gulvvarmeplader til det fornuftige valg når nye energirigtige ejendomme skal opføres, eller ældre ejendomme skal moderniseres. Nordic gulvvarme kan benyttes som eneste varmekilde, hvorved man kan blive fri for radiatorer og får langt større arkitektonisk frihed.

 

Udviklet af nordiske universiteter

De nye gulvvarmeplader fra Nordic er udviklet i tæt samarbejde med de tekniske universiteter. Holdet fik til opgave at udvikle det perfekte gulvvarmesystem, både i forhold til energiforbrug og montering. Derfor er den nye serie af gulvvarmeplader udviklet til at kunne regulere temperaturen hurtigt, hvilket bl.a. giver god mulighed for natsænkning og termostat løbene regulering. Det betyder i sidste ende et langt lavere energiforbrug, hvilket både gavner klimaet og pengepungen. Princippet bag udviklingsarbejdet er, at varmeslangerne ligger tæt på det nye gulv, med mindre afstand mellem varmeslangerne og en mindre dimension end tidligere.

ALT-I-EN løsning – Til alle typer overgulve

Nordic gulvvarmeplader er det nyeste gulvvarmesystem med en ALT-I-EN løsning. Du behøver kun en plade til at løse din gulvvarme opgave. Pladen indeholder vendespor + ekstra spor til fremløb samt aluminium varmefordelings varmefordeling på hele overfladen. Pladen er designet med ekstra høj trykstyrke, hvilket tillader næsten alle typer overgulve:

  • Trægulv
  • Laminat
  • Parketgulv
  • Sildebensparket
  • Fliser/klinker
  • Natursten
  • Støbt gulv, m.v.

Læs mere om fordelene ved Nordics gulvvarmeplader her.

Reaktionstid på blot 30 minutter

Gamle gulvvarmeanlæg, der er baseret på varmeslanger indstøbt i beton, har ofte en reaktionstid på 24 timer. De nye NORDIC systemer skærer reaktionstiden ned til kun 30 minutter. Derfor kan en rumtermostat let regulere varmeforbruget løbende – f.eks. når solen i løbet af dagen giver en naturlig opvarmning. Eller når der er mange mennesker i rummet. Termostaten kan regulere varmeforbruget løbende, derved sparer forbrugeren på varmeregningen og nyder godt af et langt bedre indeklima.

En tommelfinger regel fra Dansk Energi siger (når fremløbstemperaturen øges med 1 grad, medfører det 2% større energiforbrug .  Med Nordics gulvvarmeplader skal fremløbstemperatuen kun være 30- 32°C. hvilket sikrer en mere energivenlig opvarmning. Energibesparelsen i forhold til gulvvarme i beton kan være op til 20% med samme varmekomfort.  Systemet opfylder krav til DS-469 vedrørende lette konstruktioner, så systemet kan anvendes som primær varmekilde.

Velegnet til alle energiformer også lavenergi

Unikt for Nordic er gulvvarmepladernes evne til at udnytte varmen fra lavenergisystemer, som jordvarme, solvarme og varmepumpesystemer, hvor fremløbstemperaturen kan holdes helt nede på 30 - 35 grader mod 50-60 grader i traditionelle radiatoranlæg.

Særlig tynd udgave til renoveringer

Ved renoveringsopgaver i ældre boliger er højden ofte en betydelig udfordring. Her fås Nordic gulvvarmepladerne i en særlig type, der kun er få mm tykkere end varmeslangen – 16 mm i højden til 12 mm varmeslanger og kun 19 mm i højden til 16 mm varmeslanger, hvilket gør den velegnet til netop disse opgaver.

Montering og installation

Montering af Nordic gulvvarme skal udføres af eller i samråd med en ansvarlig VVS-installatør.

Klik her for at læse mere om montering og installering af Nordic gulvvarmesystem. 

Kontakt os

Har du spørgsmål eller ønsker hjælp til projekter vedrørende gulvvarmesystemet? 

Så kontakt os venligst her og vi vender tilbage hurtigst muligt.​

Den hurtige reaktionstid øger komforten og minimerer samtidigt energiforbruget